Ny rekommendation gällande granskning av hållbarhetsrapporter

Rekommendationen ska vägleda landets revisorer i väntan på en ny EU-standard.

RevR 19 Revisorns översiktliga granskning av den lagstadgade hållbarhetsrapporten har tagits fram som ett förtydligande gällande revisorns rapportering vid bestyrkande med begränsad säkerhet av lagstadgade hållbarhetsrapporter. Syftet med rekommendationen är att den revisor som valts för granskningsuppdraget ska kunna avge ett uttalande med begränsad säkerhet om att hållbarhetsrapporten uppfyller de relevanta lagstadgade krav som fastställs i ÅRL. Rekommendationen ska tillämpas såväl vid granskningsuppdrag avseende rapporter som har upprättats utifrån lagstadgad hållbarhetsrapportering som för uppdrag avseende rapporter som frivilligt upprättats i enlighet med årsredovisningslagens krav.

Den nya rekommendationen ska tillämpas för granskningsuppdrag som inleds efter den sista juni 2024.

På far.se kan du läsa mer om RevR 19.

Här kan du ta del av RevR 19.
Kurser inom

Hållbarhet

Behöver du uppdatera kunskaperna inom Hållbarhet? FAR har en rad kurser inom hållbarhet och hållbarhetsredovisning för dig som är controller, ekonomiansvarig, redovisningskonsult eller revisor.

Se alla kurser här
Nyhetswebbinarie online

Nyheter i revision - 7 november 2024

Under denna webbinarietimme får du som är revisor en uppdatering kring det senaste inom revisionsområdet såsom uppdateringar av ISA, det senaste inom LCE och omarbetningen av RevR 209. Vi går också igenom bland annat tips från den senaste kvalitetskontrollen samt slutsatser från avgöranden från Revisorsinspektionen under det senaste året.

Mer om Nyheter i revision
Hej och välkommen! Här söker du på allt inom ekonomiska regler