Ny rekommendation om redovisning av ersättningsfonder

Den nya RedR 10 rätar ut en del frågetecken som funnits kring hur skattemässiga ersättningsfonder ska hanteras i redovisningen.

Rekommendationen behandlar redovisningseffekterna av att ett företag utnyttjar möjligheten att göra avsättning till en skatterättsligt reglerad ersättningsfond i samband med skador på inventarier, byggnader eller markanläggningar vid tillämpning av K3.

De specifika frågor som behandlas i rekommendationen är:

  1. Hur ska skattemässig avsättning till ersättningsfond avseende materiella anläggningstillgångar återspeglas i redovisningen i de fall ersättningsfonden måste framgå av de finansiella rapporterna för att erhålla avdragsrätt?
  2. Hur ska ianspråktagandet av ersättningsfond återspeglas i redovisningen?

far.se kan du läsa mer om rekommendationen som trädde i kraft den 30 juni.

Här kan du ta del av RedR 10.
November 2024 - Delta online eller på plats i Göteborg, Malmö eller Stockholm

Redovisningsdagen

Redovisningsdagen är för dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som händer på redovisningsområdet och träffa kollegor som jobbar med och i icke-noterade företag. Du får träffa och lyssna på de främsta experterna inom redovisning.

  • Nya lagförslag och ställningstaganden
  • Kommande nyheter
  • Nätverkande och erfarenhetsutbyte
Mer om Redovisningsdagen
Funktioner

Anteckna och markera

Det som är svårt kan man behöva läsa flera gånger. Eller behöva hitta tillbaka till nästa gång man ställs inför samma problem.

Självklart ska det vara lika enkelt att anteckna på webben som i en bok – eller lättare. För det finns förstås oändligt många fler möjliheter att hitta tillbaka till sina anteckningar digitalt. Och där en bok blir gammal lever det digitala kvar. Vi sparar dina anteckningar även om texten bakom ändrats. För så vill man ju ha det, vare sig man tänkt på det eller inte.

Mer om funktioner
Hej och välkommen! Här söker du på allt inom ekonomiska regler