En viktig del i bokföringsskyldigheten enligt 4 kap. 1 § BFL är att spara/arkivera (i BFL används begreppet bevara) all räkenskapsinformation och även sådan utrustning och sådana system som behövs för att kunna presentera räkenskapsinformationen så att den går att ta del av. Reglerna för hur denna arkivering ska ske, var och hur länge återfinns i 7 kap. BFL. Enligt 7 kap. 2 § BFL ska de pappershandlingar och elektroniska handlingar som används för att bevara räkenskapsinformation förvaras i Sverige, i ordnat skick och på ett betryggande och överskådligt sätt. Arkiveringstiden är sju år efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades.
Pappershandlingar med räkenskapsinformation som företaget har tagit emot från någon annan eller som företaget självt har upprättat ska som huvudregel arkiveras i den form den hade när den kom till företaget respektive fick när räkenskapsinformationen sammanställdes av företaget, se 7 kap. 1 § BFL, men får konverteras till företagets system och då arkiveras i den konverterade formen (BFNAR 2013:2 punkt 7.2). Information som hämtas från webbplats eller liknande får arkiveras enligt punkt 7.3 i den form som den sparas i det elektroniska format i vilken räkenskapsinformationen är avsedd att presenteras i.
Elektroniska handlingar med räkenskapsinformation som företaget har tagit emot från någon annan eller som företaget självt har upprättat ska bevaras i det format och med det innehåll de hade när de kom till företaget respektive fick när räkenskapsinformationen sammanställdes av företaget. Detta framgår av 7 kap. 1 § BFL.
När företaget mottar räkenskapsinformation i både elektronisk form och i pappersform i nära anslutning till varandra får företaget spara den i den form som räkenskapsinformationen är avsedd att presenteras i (BFNAR 2013:2 punkt 7.4). Räkenskapsinformation som företaget har upprättat själv arkiveras i den form och det format som företaget väljer att presentera den i (punkt 7.5).
Arkivering ska göras betryggande enligt BFNAR 2013:2 punkt 8.1 så att den inte riskerar att förstöras eller förkomma. Enligt punkt 8.2 ska elektronisk räkenskapsinformation säkerhetskopieras. Hur ofta räkenskapsinformationen ska säkerhetskopieras får bedömas med hänsyn till förhållandena i det enskilda företaget. Säkerhetskopian ska förvaras åtskild från det kopierade materialet. Enligt punkt 8.3 ska ett företag upprätta en arkivplan om det behövs för att kunna överblicka den arkiverade räkenskapsinformationen. Av arkivplanen ska det framgå vad som arkiverats och var det förvaras. Är räkenskapsinformationen sparad med teknik som företaget inte längre använder accepteras, enligt punkt 8.4, en viss fördröjning för att få elektronisk åtkomst och utskrift.
Tillfällig förvaring utomlands av verifikationer i pappersform regleras i punkterna 8.5-8.11.
Räkenskapsinformation kan även överföras till annan informationsbärare.