För elfte årets i rad utser FAR vinnaren av priset Årets framtidsbyrå. Balans tog tempen på de tre nominerade byråerna: Ekonomibolaget, Edlund & Partners och ERA Revisorer i Norr. Vinnaren koras torsdagen den 19 september.

Varför förtjänar ni att bli årets framtidsbyrå och vad skulle det betyda för er?

Linda Högstedt, VD, Ekonomibolaget

– Vi förtjänar att bli Årets Framtidsbyrå eftersom vi aktivt arbetar för en hållbar och sund tillväxt, inte bara för våra kunder utan även för vår egen verksamhet. Genom att kombinera expertis inom ekonomi, HR, lön och hållbarhet erbjuder vi integrerade lösningar som skapar mer värde med mindre resurser. Vår strategi, ”Visa och berätta hur du bidrar till sund tillväxt”, är djupt förankrad i allt vi gör, vilket gör oss till en förebild i branschen. Att vinna denna utmärkelse skulle vara ett bevis på att vårt engagemang för hållbarhet och samarbete gör skillnad både för våra kunder och för branschen i stort.

Jens Edlund, VD och auktoriserad revisor, Edlund & Partners

– Vi förtjänar att bli Årets Framtidsbyrå eftersom vi vågar tänka och agera bortom det förväntade. Vår affärsmodell, E&P-way, är banbrytande i sitt sätt att anpassa sig efter kundens unika behov och förväntningar, och vi kombinerar detta med ett starkt hållbarhetsfokus genom vårt E3P ledarskapsprogram. Vi ser oss inte bara som en byrå utan som en katalysator för förändring där vi skapar värde som går långt utöver våra leveranser. Att vinna denna utmärkelse skulle vara ett erkännande av vårt åtagande att forma framtiden för branschen, och en signal till alla att vi är redo att leda nästa generations transformation.

Victor Wiklund, auktoriserad revisor, ERA Revisorer i Norr

– I norrbottnisk anda har vi svårt att hävda att vi förtjänar att bli korade till årets framtidsbyrå. Däremot tycker vi att det är väldigt roligt att bli nominerade till årets framtidsbyrå då detta är ett kvitto på att de åtgärder vi vidtagit de senaste åren uppmärksammats. Stort fokus har legat på kvalitet, marknadsföring och digitalisering vilket återspeglas i kompetenta och effektiva medarbetare, god kundtillströmning och en bra slutprodukt till våra kunder.

Hur skulle ni beskriva er byrå med en mening? Finns det något särskilt utmärker er?

Linda Högstedt, VD, Ekonomibolaget

– Vi är en innovativ och hållbar byrå som erbjuder integrerade lösningar inom ekonomi, HR, lön och hållbarhet, där samarbete och helhetstänk är nyckeln till vår och våra kunders framgång.

Jens Edlund, VD och auktoriserad revisor, Edlund & Partners

– Vi är pionjärer inom hållbar tillväxt och innovation där varje beslut vi tar styrs av en vision om att skapa bestående värde för både människor och planeten, allt medan vi bygger de starkaste kundrelationerna i branschen – Simply the best for SME.

Victor Wiklund, auktoriserad revisor, ERA Revisorer i Norr

– Vi som äger och driver ERA är unga, drivna och värnar det lokala.

Var befinner ni er om fem år? Vilket är ert drömscenario för hur byrån har utvecklats?

Linda Högstedt, VD, Ekonomibolaget

– Om fem år har vi fortsatt att växa hållbart och är en ledande aktör inom affärsrådgivning, både nationellt och internationellt. Vårt drömscenario är att vara en byrå som inte bara är en strategisk partner för våra kunder, utan också en inspirerande arbetsplats där våra medarbetare känner sig engagerade och utvecklas i en miljö präglad av samarbete, innovation och hållbarhet. Vi strävar efter att skapa en arbetsplats där balans mellan arbete och privatliv är lika viktigt som kundnöjdhet, och där våra kunder ser oss som en oumbärlig del av deras egen hållbara tillväxt.

Jens Edlund, VD och auktoriserad revisor, Edlund & Partners

– Om fem år är vi ett levande exempel på vad en framgångsrik, hållbar och innovativ byrå kan vara. Vi har inte bara uppnått vår vision, vi har höjt ribban för hela branschen. Vi är den arbetsplats där nästa generations ledare växer fram, där våra medarbetare trivs och ständigt utvecklas. Våra kunder ser oss som deras mest pålitliga partner, och vårt arbete har lett till långsiktig tillväxt och djupare kundrelationer än någonsin. Drömscenariot? Vi är den byrån som andra företag ser upp till som ett riktmärke för framtidens arbetsplats och kundfokuserade affärsmodeller.

Victor Wiklund, auktoriserad revisor, ERA Revisorer i Norr

– Om fem år har vi fler och ännu mer kompetenta medarbetare. Detta kommer att föda hög kundnöjdhet som i sin tur återspeglas i våra räkenskaper. Vi tror också att vi har öppnat fler kontor i vårt verksamhetsområde som drivs och utvecklas av driftiga kontorschefer med stark lokal förankring.

Tidigare vinnare av Årets framtidsbyrå

  • 2024? Vinnaren koras den 19 september. Håll utkik!

  • 2023 Dalacc

  • 2022 JDG Revision

  • 2021 WeAudit

  • 2020 WinWin

  • 2019 Revideco

  • 2018 baks & co

  • 2017 Saldo Redovisning

  • 2016 Maroni Redovisningsbyrå

  • 2015 Grant Thornton

  • 2014 Deskjockeys

Om priset Årets framtidsbyrå

Priset Årets framtidsbyrå syftar till att uppmärksamma små och medelstora medlemsbyråer som arbetar med förändring och innovation på ett aktivt, strukturerat och hållbart sätt. Genom att lyfta fram goda exempel vill FAR inspirera alla byråer i branschen till utveckling. Vinnaren koras den 19 september i samband med FAR:s årsstämma.

Kristina Israelsson