För tredje året i rad har tidningen Balans nominerats till Publishingpriset för bästa webbtidning. Tidigare har sajten vunnit både guld och silver i sin kategori. Vinnaren 2024 tillkännages den 5 november på Berns i Stockholm.

År 2022 vann tidningen Balans guld i kategorin webbtidningar när Publishingpriset delades ut. Året därpå blev det silver. Nu är webbtidningen nominerad för tredje året i rad.

– Väldigt roligt att bli nominerad igen. Det är ett kvitto på att vi gör relevant, viktigt och tillgängligt innehåll. Målet med Balans är att på olika sätt bereda plats för viktiga samtal och möten som främjar utvecklingen inom vår bransch. I det större perspektivet ser vi att hotet mot demokratin är verkligt i dag. Att bidra till ett välvilligt meningsutbyte är viktigare än någonsin, inom alla delar av samhället, säger Dan Håfström, chefredaktör.

Totalt delas priser i ett 40-tal kategorier ut under PublishingGalan som äger rum på Berns i Stockholm den 5 november. I kategorin webbtidningar är förutom tidningen Balans även akademikern.se, Alkohol & Narkotika, Biblioteksbladet.se, Magasin K och Svenskfarmaci.se nominerade.

Det här är Publishingpriset

Publishingpriset har delats ut sedan 1990 och anses vara Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling med fler än 40 olika kategorier för film, webbplatser, tidskrifter, böcker och rapporter. Aspekter som textinnehåll, visuella inslag, form, regi, copy, användbarhet och tryckkvalitet bedöms av en yrkesverksam jury bestående av kommunikatörer, fotografer och journalister.

Erik Backlund