Veckan efter vår intervju med Inga-Britt Ahlenius utbröt de allvarligaste oroligheterna i Kosovo sedan kriget för fem år sedan.
I etniska motsättningar mellan den albanska majoritetsbefolkningen och den serbiska minoriteten dödades 19 personer och flera hundra skadades. De värsta striderna ägde rum den 17 mars i den delade staden Mitrovica några mil norrut nära serbiska gränsen.
– Dessa händelser visar hur nära ytan motsättningarna ligger, säger Ahlenius.
– Vi har annonserat efter översättare/tolkar. En av dem som sökt är serbiska och bor i Mitrovica. Vår personalassistent som är kosovoalban och vår chaufför skulle hämta henne där veckan före våldsamheterna. Hon eskorterades med polis till det södra brofästet. Redan då var läget spänt, folk satt på vardera sidan bron och bevakade varann.
Sedan tidigare har revisionsmyndigheten anställt en serbisk medarbetare som bor i en by strax utanför huvudstaden. Henne har man av säkerhetsskäl hämtat och skjutsat hem varje dag sedan hon anställdes. Men efter den 17 mars har hon inte kommit till jobbet.
– Vi har kontakt med henne på telefon och hon befinner sig väl, säger Ahlenius.
Inne i själva Pristina märktes inte mycket av oroligheterna. Dagen efter den svarta onsdagen skulle aspiranterna ha en diskussion om revisionslagen. I stället diskuterade man det som hade hänt.
– De var bedövade och lågmälda, men fattade. De har redan varit med om mycket och förstår sig inte på människorna som begår dessa våldsamheter, säger Ahlenius.
Omvärldens reaktion har blivit utökad truppnärvaro i Kosovo och ett par veckor efter den 17 mars råder åter ett slags normalläge.
– Men samtidigt har det som hänt inneburit ett allvarligt bakslag på vägen på mot demokrati och ekonomisk utveckling. Kosovo har förlorat mycket i förtroende och trovärdighet, säger Inga-Britt Ahlenius.